گروه حقوقی دادارمنش

ویرایش محتوا
وکیل-پایه-یک-دادگستری
اجرت المثل زن بعد از فوت شوهر

اجرت المثل بعد از فوت شوهر به پرداخت پاداش در برابر اعمالی که زوجه در طول زندگی مشترک انجام داده، گفته می شود. این فعالیت ها که زوجه را مستحق دریافت اجرت المثل ایام زوجیت می کند، بایستی بدون قصد تبرع و به درخواست و امر همسر صورت گرفته باشند. قصد تبرع به این معنی است که زوجه این کارها را در خانه یا در زندگی مشترک به صورت مجانی انجام نداده و قصد داشته تا در قبال آن ها هزینه ای به نام اجرت المثل را دریافت نماید. درخواست همسر مسئله قابل توجه دیگر در دریافت اجرت المثل پس از فوت شوهر از سوی زوجه است. یعنی زوجه برای درخواست اجرت المثل باید بتواند اثبات کند که این کارها را به درخواست همسر انجام می داده و اگر زوج از او درخواست نمیکرد، زوجه نیز این اعمال را انجام نمی داد. دریافت اجرت المثل چه در زمان حیات و چه پس از مرگ همسر قابل مطالبه است. درخواست اجرت المثل بعد از فوت شوهر ممکن است در شرایطی دچار پیچیدگی در اثبات شود، بهتر است پیش از ارائه درخواست از وکلا و مشاورین حقوقی گروه وکلای دادارمنش مشاوره حقوقی تلفنی دریافت نمایید.

مواد قانونی مرتبط با اجرت المثل پس از فوت شوهر

مستند به ماده 336 قانون مدنی، هرگاه شخصی به امر دیگری عملی را انجام دهد که در عرف برای آن عمل اجرتی بوده و یا معلوم شود آن شخص بدون درخواست ولی به صورت ضمنی درخواست انجام آن اعمال را داشته، مستحق دریافت اجرت المثل می باشد، مگر در شرایطی که مشخص شود آن شخص قصد تبرع داشته است. 

مطالعه کنید
دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد

در این ماده شرایط دریافت اجرت المثل پس از فوت شوهر به شرح زیر بیان شده است:

الف) وجود درخواست صریح یا ضمنی از سوی زوج، یعنی زوج انجام این امور را به صورت مستقیم به زوجه اعلام نموده یا با رفتار خود این خواسته را به زوجه منتقل نموده است.

ب) عمل انجام شده از سوی زوجه عرفا مستحق دریافت اجرت المثل باشد. در چنین حالتی باید به عرف مراجعه نمود، اگر این فعالیت ها از سوی اشخاص عادی در جامعه انجام شوند، آن ها مستحق دریافت دستمزد می شوند؟ در صورتی که پاسخ مثبت باشد، زوجه نیز همانند دیگر اشخاص عادی در جامعه متسحق دریافت اجرت المثل است و می تواند برای اجرت المثل بعد از فوت شوهر درخواست نماید.

پ) زوجه قصد تبرع نداشته باشد، به بیان دیگر زوجه با این تصور که قرار است دربرابر انجام این امور هزینه ای دریافت نماید، آن امور را انجام می داده است.

ت) در این ماده منظور قانون گذار اعمالی است که جز وظایف شرعی و قانونی زوجه در زندگی مشترک نیستند. برای مثال می توان به دوران شیردهی مادر به نوزاد اشاره نمود و مسائلی مانند تمکین که جز وظایف شرعی و قانونی زوجه است، در این دسته بندی قرار نمی گیرد.

مطالعه کنید
شروط طلاق چیست؟

دریافت اجرت المثل پس از فوت شوهر یا در زمان زندگی وی امکان پذیر است و زوجه در هر صورت حق دارد برای دریافت اجرت المثل به همراه وکیل خانواده خود درخواست تنظیم و ارائه نماید. برای دریافت اجرت المثل بعد از فوت شوهر چه شرایطی باید رعایت شوند؟ در ادامه به پاسخ این سوال خواهیم پرداخت

شماره تماس

نحوه درخواست و شرایط دریافت اجرت المثل پس از فوت شوهر

 در زمان حیات زوج، زوجه با ارائه درخواست اجرت المثل لازمه را دریافت می نماید. در شرایطی که شوهر در قید حیات نباشد، زوجه به چه کسی می تواند برای دریافت اجرت المثل پس از فوت شوهر مراجعه نماید؟

پس از فوت شوهر، زوجه با همراهی وکیل متخصص درخواست دریافت اجرت المثل بعد از فوت شوهر را تنظیم و در دادگاه ارائه می نماید. زوجه با ارائه اسناد و مدارک مانند ارائه شهود، می تواند خواسته خود را در دادگاه اثبات نماید. دادگاه پس از بررسی درخواست و ادله ارائه شده از سوی زوجه، نسبت به پرداخت یا عدم پرداخت اجرت المثل تصمیم گیری می نمایند. 

در این مرحله زوجه و وکیل پایه یک دادگستری گروه وکلای دادارمنش، بایستی بتوانند مفاد ماده 336 را برای دادگاه ثابت نمایند. اثبات اینکه زوجه این کارها را به درخواست شوهر و به قصد دریافت دستمزد یا هزینه انجام داده و برای انجام این قبیل امور نیز عرفا دستمزد در نظر گرفته می شود، در دادگاه و برای قاضی ضروری است.

مطالعه کنید
حضانت فرزند بعد از طلاق

پس از اثبات و صدور رای در دادگاه چه کسی مسئول پرداخت اجرت المثل بعد از فوت شوهر است؟

دیون و بدهی های شخص پس از فوت وی از بین نمی رود و از اموال برجا مانده او پرداخت می شود. برخی از دیون نسبت به دیگر دیون دارای اولویت هستند. اجرت المثل زوجه نیز در دسته دیون دارای اولویت قرار می گیرد. زوجه به طرفیت وراث در دادگاه خانواده دعوی را مطرح می نماید. پس از طرح درخواست میزان اجرت المثل به چه صورتی محاسبه می شود؟

تعیین میزان اجرت المثل بعد از فوت شوهر

تعیین میزان اجرت المثل در هر مورد بسته به شرایط زندگی اشخاص متفاوت است. دادگاه تعیین میزان را بر عهده کارشناس قرار می دهد. کارشناس با در نظر گرفتن سال های زندگی، وضعیت مالی زوجین، شرایط زندگی و غیره میزان اجرت المثل را تعیین می نمایند. در قانون معیار و میزان مشخصی برای این موضوع در نظر گرفته نشده است و دادگاه ها نیز به صوت عرفی میزان اجرت المثل بعد از فوت شوهر را تعیین می کنند.

در تمامی این مراحل نمی توان از تاثیر حضور وکیل پایه یک دادگستری گروه حقوقی دادارمنش غافل بود. دریافت مشاور حقوقی از وکیل آنلاین متخصص و مجرب در تمامی مراحل پرونده اجرت المثل بعد از فوت شوهر منجر به تسهیل و تسریع روند رسیدگی می شود

مطالعه کنید
اجرا گذاشتن مهریه
مشاوره حضوری

 

بررسی مدارک ارسالی

تشریح کیس حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

 

رزرو مشاوره حضوری
مشاوره تلفنی

 

بررسی مدارک ارسالی

پرسش و پاسخ حقوقی

پاسخگویی تمام وقت

 

رزرو مشاوره تلفنی
4.9/5 - (25 امتیاز)

جستجو در سایت

Search

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه حقوقی دادارمنش مدافع حقوق شماست
با ما در تماس باشید